Dědek Kořenář - Karbincová a Řebříčková směs

18.11.2019 20:41

Karbincová směs KRK

 

Karbincová směs KRK je postavena na vlastnostech byliny Karbinec evropský, které synergicky pomáhá v účincích kombinace dalších bylin. Karbinec je typický svým příznivým vlivem na štítnou žlázu, kterou do určité míry harmonizuje, jak při nadměrné aktivitě, tak při nedostatečnosti obvyklé z důvodů například nekorektní inervace od dolní části krční páteře, vrozené nebo po chorobách autoimunitního původu, zánětech, infekcích, při cystách, parazitech nebo jódové nedostatečnosti. Hormony štítné žlázy mají dalekosáhlý a velmi různorodý vliv na celý organizmus a je tedy velmi důležité, aby štítná žláza pracovala správně, protože jinak obvykle v moderním lékařství přichází její odstranění a hormonální náhrada, jak v praktickém životě často pozorujete (trénovaní čtenáři mé knihy Moudrosti Dědka kořenáře moje slova chápou o to víc). Karbinec má podle některých bylinkářů vliv na upevňování zubů v dásni; na to osvědčeně používáme Dubové kapky RK Dubovky®, které sice barví zuby dožluta (a Zubovky® RK-ZP dokonce do červenohněda propolisem), ale zase nám nesmrdí z huby...

 

Já si beru sám Karbincovou směs KRK pro normální činnost mé štítné žlázy podle pocitu 1-2×D 1 lžičku do 1-1,5 dcl teplého nápoje. Protože štítná žláza svými hormony řídí i energetický potenciál těla, tak si včas před fyzickou i psychickou zátěží zvedám dávky i porce asi na dvojnásobek. Zvláště, když mám záchvat hubnutí nebo když dlouho držím u počítače hlavu dopředu jako Hurvajz. Také když mám pocit vybití a únavového syndromu, tak ji kombinuji se Štětkovou směsí SK nebo Kopřivovou směsí KK. Ženským bych ale místo KK raději doporučil kombinaci s Jetelovou směsí GGK.

 

Při zdravotních problémech se štítnou žlázou se mým klientkám osvědčuje kombinace Karbincové směsi KRK a Chmelové směsi VK 2+2 ml do 1,5 dcl vody 2-3×D mimo jídla. U mužů je mnohem vzácnější a kombinoval bych Karbincovou směs KRK se směsí Maralovou MRK 3+3 ml do 2 dcl vody 3×D mimo jídla, přičemž ovšem hrozí vyšší zájem o erotiku nebo u workoholiků, že vydrží v práci o hodinu déle.

 

Složení i navrhované dávkování Karbincové směsi KRK je natolik šetrné, že není jiný důvod ke komplikacím než běžné alergie na některou položku směsi, jen nedoporučuji jí zapíjet léky; berte je asi o půl hodiny jindy.

 

Složení: karbinec, kelp, chaluha bublinatá, chmel, kopřiva, lékořice, Withanie snodárná, sedmikráska, pískavice

 

 

 

Hlohová směs HOK

 

Hlohová směs HOK je postavena na vlastnostech byliny Hloh obecný, kterému synergicky pomáhá v účincích kombinace dalších bylin. Hloh je typický svým příznivým vlivem na prokrvování srdečního svalu a podle mých pozorování i na svalovinu aorty, následkem čehož se výrazně upravuje nízký, a zvláště vysoký krevní tlak, a lze ho doporučit i při většině ostatních srdečních potíží. Obvyklý pomalý nástup účinku hlohu na nesprávný srdeční tlak je dalšími použitými bylinkami významně urychlen a zesílen ke spokojenosti uživatelů. Zvláště, je-li doplňkově řešena horní hrudní páteř rozblokováním minutovým poválením se na Zadbalonu (balón s důležitými bradavičnatými výstupky) vícekrát denně. Bez tohoto by člověk ani neměl jít spát.

 

Hlohovou směs HOK bych rozhodně doporučil lidem s nejrůznějšími silnějšími srdečními potížemi a vysokým krevním tlakem v dávkování 1 lžička (2 ml) na započatých 50 kg hmotnosti 2-4×D podle citu a pozorovaných výsledků.

 

U velmi vysokého horního tlaku bych přidal stejným dílem Bezinkovou směs BK do stejného pití a zesílil četnost Zadbalonování. U vyššího dolního tlaku bych spíš přidal 1-2 ml Dobromyslové směsi NK na porci a zařadil dýchání Sifonem 6 alespoň na půl hodiny i několikrát denně, podle technických možností. Protože NK je sice účinná, ale též návyková, tak po týdnu bych dával jako náhradu po dobu jednoho týdne Chmelovou směs VK s vhodně podobnými vlastnostmi.

 

U nízkého tlaku, který je většinou způsoben celkovým zanesením organizmu metabolity neeliminovanými hypoxickými játry, doporučuji přidat k užívání Ostropestřecovou směs JK 1 lžičku do decky pití po jídlech a také Ostropestřecovou kaši hrubou OKH nebo jemnou OKJ 1/2-1 lžíce 2-3×D s jídly či v nich. Tlustým a převážně sedícím raději Ostropestřecovou kaši s pampeliškou OKT.

 

Pakliže se někomu užívajícímu Mátovou směs MK na podporu správného krevního tlaku a oběhu zdá tato slabá, je podle mě přechod na Hlohovou směs HOK přiměřený. Podobně jako u oběhové Mátové směsi MK v případě otoků, doporučuji u zadržování vody v organizmu i směs Zlatobýlovou ULK přidat k HOK stejným dílem.

 

Při důvodech k užívání Hlohové směsi HOK se nejvíce osvědčují nejlepší bezemoční mantry přežití: "No, a co?!"; nebo s příchodem problémů vnějšího světa nechat tyto problémy venku mantrou: "Zadel mi to může políbit!" (Sprostí lingvisté a jazykozpyti nechť si za "Za" zamění "Pr".)

 

Já si beru sám Hlohovou směs HOK jako téměř sedmikřížkový stařec nad hrobem preventivně 2×D asi 3 ml do libovolného nápoje mimo jídla, aby se mi neředila natráveninou, a tlak, pokud se zrovna nerozčiluji nad stále se zhoršujícím existenčním prostředím, mám tabulkově vzorný :-) .

 

Složení i navrhované dávkování Hlohové směsi HOK je natolik šetrné, že není jiný důvod ke komplikacím než běžné alergie na některou položku směsi, jen nedoporučuji jí zapíjet léky; berte je asi o půl hodiny jindy.

 

Složení: hloh, srdečník, jablečník, bříza, andělika, arnika, jírovec, ginkgo

 

 

 

Řebříčková směs RBK

 

Řebříčková směs RBK je postavena na vlastnostech byliny Řebříček obecný, které synergicky pomáhá v účincích kombinace dalších bylin. Řebříček je typický svým příznivým vlivem na většinu ženských potíží, jak hlásá kdejaký léčitel, farářem Kneippem počínaje, přes všechny další bylinkáře a mnou konče; tedy doufejme, že nekonče...

 

Ženám pomáhá řebříček u PMS či nepravidelnosti v menzes již od puberty a občasné pití čaje ze řebříčku se doporučovalo pro zdraví pohlavních orgánů již po staletí. Já upřednostňuji užívání Řebříčkové směsi RBK dvěma způsoby:

 

Jako kúru při potížích, jako je výtok, zánět vaječníku nebo dělohy, výhřez dělohy, nadměrné krvácení během menzes, před či po přechodu, před případnou indikací k výškrabu, bych dávkoval 1,5 ml na 20 kg tělesné váhy do 1-1,5 dcl vody 2-4×D dle pocitu buď kolem jídla nebo účinněji mimo jídla 1-3 týdny a potom na stejně dlouho vystřídat krev čisticí Borůvkovou směsí CK.

 

Při absenci či nepravidelnosti menzes, v prevenci endometriózy, při nitroděložních tělískách u žen převážně sedících v zaměstnání bych upřednostnil podávání RBK 1,5 ml na 25 kg tělesné váhy do 1-1,5 dcl vody 2-3×D dlouhodoběji. V kombinaci s Malinovou směsí GK nebo silnější neplodnostní Jetelovou směsí GGK bych ji doporučil při cystách, myomech, čípkozměnách apod. a k tomu aplikovat večer 1 ml Měsíčkového oleje Lymfoleje® MO+ do pochvy (násadec + inj. 2 ml). Při výtocích a infekcích ráno a večer navíc omývat pohlavní a pozadní oblast Bylinným mýdlem DK.

 

Řebříčková směs RBK svým obsahem hořčin zlepšuje také produkci trávicích šťáv, takže jí lze alternovat používání Zeměžlučové směsi 12K na trávení, na reflux a pálení v jícnu a hlavně při vředech kdekoliv v trávení. Pro univerzální účinek lze Řebříčkovou směsí RBK tamponovat zevně i akné, vřídky a beďary, zvláště krvácejí-li, protože o řebříčku je známo, že staví krvácení. Ne sice tak dobře jako Dubové kapky Dubovky® RK, bez kterých nelze žít, ale po Dubovkách zůstává na hodinu hnědý flek, zatímco po RBK ne.

 

Pro muže i pro ženy se hodí Řebříčková směs RBK tam, kde trávicí potrubí propouští krev nebo kde jsou ztráty krve prokazatelné, ale nejde je lokalizovat. To se děje i při rakovinách, kdy nádory tvoří svoje cévy bez svaloviny a ony snadno praskají mikroprasklinkami do neviditelného vykrvácení, což lze odhadnout z barvy kůže zašlé slonové kosti či potvrdit rozborem. RBK je vhodná též pro prevenci modřin. A také před průchodem kaktusovým lesem nebo "Ne chůze zónou..."

 

Složení i navrhované dávkování Řebříčkové směsi RBK je šetrné, že není jiný důvod ke komplikacím než běžné alergie na některou položku směsi, ale vnitřně se tluče s léky proti srážlivosti krve.

 

Složení: řebříček, krvavec toten, truskavec, řepík, kokoška, rdesno blešník nať, hadí kořen, přeslička